QUI SOM?

La Xarxaire és una cooperativa dʼhabitatge de la Barceloneta que aposta per un model transformador dʼhabitatge posant les persones, el veïnat i la sostenibilitat de la vida al centre. Davant els grans reptes i contradiccions que actualment afronta el barri, un territori amb una gran tradició cooperativista prenem un compromís ferm vers l’entorn. 

La Xarxaire Cooperativa dʼhabitatge de la Barceloneta està composada per 11 socis i sòcies veïnes de la Barceloneta, provinents de disciplines diverses, que han apostat per lʼautogestió amb la voluntat de ser coherents amb el model de territori que la mateixa cooperativa defensa. 

DAVANT DE…els preus dels habitatges i lʼexpulsió del veïnat, fruit de lʼespeculació immobiliària… APOSTEM PER… un model nou dʼhabitatge que contempla altres
maneres dʼaccedir i relacionar-se amb aquest i que posa el veïnat i la vida al centre. 

DAVANT DE…la gentrificació i la masificació turística a la que el barri està sotmès…APOSTEM PER… preservar la identitat, la tradició i la cultura popular de la Barceloneta. 

DAVANT DE…la privatització i la mercantilització que està patint lʼespai públic del territori…APOSTEM PER……la gestió comunitària i lʼapropiació de lʼespai públic.